Kabinet Premijera

Tel.: 030-518-673

Ponedjeljak, 18 Decembar 2023 - Vlada SBK - KSB
Ponedjeljak, 18 Decembar 2023 15:46

Posjeta predstavnika Britanske ambasade u BiH

Premijer Srednjobosanskog kantona Tahir Lendo održao je radni sastanak s gospođom Helen Flewker, šeficom Političkog odjela Britanske ambasade u Bosni i Hercegovini, i njenom saradnicom Amrom Salkić, političkom savjetnicom Britanske ambasade u Bosni i Hercegovini.

Na sastanku se razgovaralo o budućim aktivnostima Političkog odjela Britanske ambasade, ali i o Planu i programu rada Vlade Srednjobosanskog kantona za narednu godinu, te o političkoj situaciji u zemlji, novim političkim strankama, ključnim društvenim i drugim pitanjima.

Objavljeno u Novosti*

U Srednjoj  mješovitoj školi "Travnik" u Travniku danas je održan „9. Poslovno-evropsko-društveno-diplomatski forum Travnik 2023“ u organizaciji Evropskog pokreta u Bosni i Hercegovini.

Na otvorenju „9. Poslovno-evropsko-društveno-diplomatski forum Travnik 2023“ prisustvovali su premijer Vlade Srednjobosanskog kantona Tahir Lendo, načelnik Općine Travnik Kenan Dautović, Predrag Praštalo, predsjednik Evropskog pokreta u BiH.

Ove godine planirane su tri panel-diskusije, i to: „Koliko povećanje struje utiče na poslovanje privrednog sektora i građana, i dr. pitanja“, „Otvaranje poglavlja i pregovora BiH sa EU, i dr. pitanja“ i „Diplomatski dijalog: Kako postići da BiH političari  sinhronizovano djeluju jedinstveno na putu ka punopravnom članstvu u EU, i dr.pitanja“.

Objavljeno u Novosti*
Ponedjeljak, 18 Decembar 2023 14:18

Sazvana 27. sjednica Vlade SBK - 2023.g.

Na osnovu člana 28. Zakona o Vladi Srednjobosanskog kantona (Službene novine Srednjobosanskog kantona, broj: 5/03 – pročišćeni tekst i 14/03) i člana 9. Poslovnika o radu Vlade Srednjobosanskog kantona (Službene novine Srednjobosanskog kantona, broj 12/16 – prečišćeni tekst),

S A Z I V A M
27. sjednicu Vlade Srednjobosanskog kantona, za četvrtak, 21. 12. 2023. godine, u 9 sati

Objavljeno u Sjednice 2023
Ponedjeljak, 18 Decembar 2023 13:41

Čestitka u povodu nadolazećih praznika

Čestit Božić i Sretna Nova Godina

Rukovodstvo Skupštine Srednjobosanskog kantona/ Kantona Središnja Bosna

Dražen Matišić

Salkan Merdžanić

Ljubinka Atanasijević   

Cestitka Rukovodstvo Sabora

Objavljeno u Novosti - skupština