Kabinet Premijera

Tel.: 030-518-673

Petak, 15 Decembar 2023 - Vlada SBK - KSB

U okviru projekta Snaga lokalnog koji je podržan od Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) Udruženje Mreža za izgradnju mira poziva organizacije civilnog društva koje djeluju na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH) u sljedećim kantonima: Bosansko- podrinjski kanton (BPK), Hercegovačko – neretvanski kanton (HNK), Kanton Sarajevo (KS), Posavski kanton (PK), Srednjobosanski kanton (SBK), Unsko-sanski kanton (USK) i Zeničko – dobojski kanton (ZDK), teritoriji Republike Srpske (RS) i Brčko Distrikta (BD BiH) da dostave svoje projektne ideje koje se tiču općeg dobra, omogućavaju rješavanje ključnih izazova u lokalnim zajednicama i usmjerene su na pozitivne promjene u društvu.
Projektni ciljevi treba da podržavaju jačanje socijalne kohezije među građanima kroz umrežavanje i njihovo osnaživanje da se samoorganiziraju, učestvuju i uključuju u rješavanje specifičnih pitanja u svojim lokalnim zajednicama. Također, ciljevi treba da uključuju razvoj lokalnih resursnih organizacija i lokalnih inicijativa.

Više o javnom pozivu pročitajte na linku:

https://snagalokalnog.ba/poziv-za-dostavljanje-projektnih-prijedloga-za-lokalne-resursne-organizacije/

 

Objavljeno u Novosti*

Na osnovu člana 5. i 6. Zakona o koncesijama (Službene novine Srednjobosanskog kantona, broj: 8/09, 6/13,9/15, 7/20 i 10/21) i Odluke Vlade SBK o pokretanju postupka za dodjelu koncesije za izgradnju solarne (fotonaponske) elektrane snage 350 kW na lokalitetu Trnovača KO Višnjica u općini Kiseljak, broj: 01-11.7-9187/23 od 07.12.2023.godine i Odluke Vlade SBK o pokretanju postupka za dodjelu koncesije za izgradnju solarne (fotonaponske) elektrane snage 450 kW na lokalitetu Brnjaci KO Brnjaci i KO Draževići u općini Kiseljak, broj: 01-11.7-9188/23 od 07.12.2023.godine, Ministarstvo privrede objavljuje

JAVNI POZIV
za prikupljanje ponuda radi dodjele koncesije za izgradnju, uređenje, opremanje, korištenje i održavanje dvije fotonaponske elektrane u općini Kiseljak,
po samoinicijativnoj ponudi

 Predmet koncesije je dodjela koncesije za izgradnju, uređenje, opremanje, korištenje i održavanje fotonaponske elektrane općina Kiseljak:

a) lokalitet Ravne, maksimalne snage 350 kW -šifra S 10/23;
b) lokalitet Polje - Skladići, maksimalne snage 450 kW -šifra S 11/23.

Javni poziv(doc)

Objavljeno u Novosti*

Vlada SBK je usvojila Zapisnik sa 25. sjednice.

Objavljeno u Sjednice 2023