Kabinet Premijera

Tel.: 030-518-673

Četvrtak, 23 Decembar 2021 - Vlada SBK - KSB
Četvrtak, 23 Decembar 2021 15:35

Saopštenje sa 108. sjednice Vlade SBK - 2021.g.

Vlada SBK je usvojila Zapisnik sa 107. sjednice.

Na prijedlog Ministarstva finansija, Vlada SBK je donijela Odluku o Odluka o izvršenju neplaniranih sredstava u Budžetu SBK za 2021. godinu.

Objavljeno u Sjednice 2021
Četvrtak, 23 Decembar 2021 10:32

Čestitka povodom nastupajućeg praznika Božića

ČESTITKA

 

Povodom nastupajućih božićnih praznika svim vjernicima katoličke vjeroispovjesti Srednjobosanskog kantona i Bosne i Hercegovine želim uputiti srdačne čestitke, te poželjeti da ih provedete u krugu svojih porodica i prijatelja.

 

PREMIJER KANTONA
Tahir Lendo, dipl.ing

Objavljeno u Novosti*

U petak 10. prosinca 2021.g u Vitezu održan je četvrti sastanak Radnog tima za izradu Strategije za mlade u ŽSB/KSB pod predsjedanjem predsjednice Suzane Krišto. Članovi tima sastali su se sa organizacijama koje imaju bogato iskustvo u pisanju politika prema mladima.
Da bismo razumjeli što mladi žele i kako spriječiti odlazak iz ŽSB/KSB,u proteklih mjesec dana 12 obučenih anketara, mladih ljudi, je aktivno radilo na terenu te su ispitane 604 mlade osobe na prostoru cijele ŽSB/KSB o potrebama i problemima mladih.
Zastupnica Krišto je zahvalila američkoj organizaciji Nacionalnom demokratskom institutu BiH na stručnoj potpori da zajednički rade na kreiranju prvog strateškog dokumenta za mlade u ŽSB te na aktivnom i predanom radu koje je dovelo do prikupljenih podataka o potrebama i problemima mladih u ŽSB/KSB.
Tijkom sastanka, predstavljeno je istraživanje o položaju i potrebama mladih na prostoru ŽSB, urađeno u saradnji sa Institutom za razvoj mladih KULT.
Tijekom sastanka, dogovorene su dalje aktivnosti, koje će u konačnici rezultirati izradom zakonskog okvira koji će postaviti standarde i omogućiti mladima ostvarivanje prava na bolje obrazovanje, stipendiranje, zdravstvo, rad i zapošljavanje, poduzetništvo te sve oblasti u društveno-političkom angažmanu.

 

Sabor ŽSB
Radni tim za izradu Strategije za mlade

Objavljeno u Novosti - skupština