Ministarstvo privrede / Novosti

03 Decembar
2021

Ministar privrede u Vladi Srednjobosanskog kantona Nisvet Hrnjić danas je boravio u posjeti kompaniji Tehnika d.o.o. Gornji Vakuf-UskopljeKroz godine rada i konstantnog razvoja, kompanija je izrasla u priznatog i poznatog proizvođača mašina za drvnu industriju, mašina posebnih namjena prema zahtjevu naručioca, hidraulike, hidrauličnih sistema, pneumatike, pneumatskih sistema, hidrauličnih teretnih liftova i platformi, metalnih konstrukcija, serijske proizvodnje kao i ostalih usluga iz oblasti mašinske obrade.

 

“Tehnika d.o.o. Gornji Vakuf-Uskoplje je osnovana 1996. godine, te od samog osnivanja orijentisani smo prema svojim krajnjim korisnicima - kupcima. Nastojimo da svake godine obogatimo svoj proizvodni asortiman novim proizvodima koji su prilagođeni potrebama korisnika. Upošljavamo 25 radnika, vrsnih majstora i stručnjaka iz oblasti mašinstva i imamo tendenciju daljeg razvoja. Opremljeni smo sa modernim mašinama i aparatima uz pomoć kojih možemo zadovoljiti većinu zahtijeva kupaca.” - istakao je izvršni direktor Almir Dželihodžić.

Konstantan rast i povećanje broja zaposlenih pokazuje da Tehnika d.o.o. Gornji Vakuf-Uskoplje ide u korak sa vremenom i trendovima koje diktira tržište. Kompletan proizvodni proces je na visokom tehnološkom nivou, a preko 70% proizvodnje plasira se na inostrano tržište.

“Impresivno je vidjeti da u Srednjobosanskom kantonu postoji kompanija koja se bavi proizvodnjom namjenskih mašina. Mlad i obrazovan kadar ulijeva samopouzdanje i optimizam da na prostoru kantona u ovoj industriji ima budućnosti. Raduje nas činjenica da Tehnika d.o.o. Gornji Vakuf-Uskoplje može parirati kompanijama iz regiona, što pokazuju kvalitetom proizvoda koje plasiraju na tržište”. - naveo je ministar Nisvet Hrnjić.

pogledano 1148 puta