Ministarstvo financija / Proračun

Srijeda, 06 Ožujak 2024 - Vlada SBK - KSB

Danas je u prostorijama Vlade Srednjobosanskog kantona potpisan Sporazum o saradnji Vlade SBK-a te Internacionalnog univerziteta Travnik i Saobraćajnog fakulteta Travnik. Sporazum su potpisali, ispred Vlade Srednjobosanskog kantona, premijer Srednjobosanskog kantona Tahir Lendo, ministar obrazovanja, nauke, mladih, kulture i sporta Bojan Domić, ministar unutrašnjih poslova Feliks Vidović, te u ime Sedžada Milanovića, ministra privrede, Sporazum je potpisao Aldin Ljubunčić, a u ime Internacionalnog Univerziteta Travnik Sporazum je potpisao rektor prof. dr. sc. Rajko Kasagić.

 

Sklopljeni Sporazum utemeljen je na Strategiji razvoja SBK-a/KSB-a 2021. – 2027. godine, područje Cestovni saobraćaj i saobraćajna infrastruktura, Prostornom planu SBK-a/KSB-a 2005-2030, područje Saobraćajna infrastruktura i Saobraćaj, te na djelokrugu rada Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture, mladih i sporta, Ministarstva unutrašnjih poslova i Ministarstva privrede SBK-a/KSB-a, kao i na naučnom i stručnom djelokruga rada Univerziteta i Saobraćajnog fakulteta Travnik.

 

Poslovna saradnja iz sklopljenog Sporazuma obuhvaća pokretanje i izradu elaborata, planova, programa, projekata, studija, strategija i akcijskih planova u vezi s predmetom saradnje iz navedenog djelokruga rada pojedinog nadležnog ministarstva.

 

U okviru poslovne saradnje koristit će se posebna znanja, metodologija i tehnologija naučno-istraživačkog rada, smjernice i standardi EU-a, dobra praksa, domaća iskustva, dostignuti standardi i vizija razvoja te društvena uloga i pozicija svake od strana potpisnica.

 

Objavljeno u Novosti