Članak je filtriran: Petak, 20 Maj 2022 - Vlada SBK - KSB

Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva objavljuje JAVNI KONKURS za zahvatanje vode iz rijeke Vrbas, koja će se koristiti u tehnološke svrhe u procesu proizvodnje SI - metala u količini do 16 l/s, na području općine Jajce.

JAVNI KONKURS (preuzimanje dokumentacije)

 

Objavljeno u Novosti*

Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva objavljuje JAVNI KONKURS za istražne radove, eksploataciju, preradu i korištenje sanitarne i tehnološke vode iz izvorišta zatvorenog tipa (bunara) u količini do 3 l/s na lokalitetu PS "PRINCIP", na području općine Vitez.

JAVNI KONKURS (preuzimanje dokumentacije)

 

Objavljeno u Novosti*

U četvrtak, 19. maja 2022. godine, Vladu Srednjobosanskog kantona posjetila je delegacija Sportskog saveza Srednjobosanskog kantona, odnosno najbolji sportisti Srednjobosanskog kantona.

Premijer Srednjobosanskog kantona Tahir Lendo, zajedno s ministrom obrazovanja, nauke, mladih, kulture i sporta Bojanom Domićem, upriličio je prijem najboljih sportista Srednjobosanskog kantona. Manifestacija „Izbor najboljeg sportiste Srednjobosanskog kantona za 2021. godinu“ održana je 25. februara 2022. godine u općini Bugojno, na kojoj su proglašeni najbolji sportisti za 2021. godinu. Tom prilikom najboljim sportistima Srednjobosanskog kantona uručeni su vaučeri, kao nagrada za postignuti uspjeh u sportu.

„Vlada Srednjobosanskog kantona je ponosna na svoje sportiste i na svaki njihov postignuti rezultat, te se koristim ovom prilikom da svima čestitam na postignutim izuzetnim uspjesima koji su ih doveli do izbora najboljeg sportiste za 2021. godinu. Svima vama želim još više pobjeda u budućnosti i uspjeha u sportskim karijerama. Također, naglašavamo da je Vlada Srednjobosanskog kantona uvijek bila spremna pružiti podršku i pomoć sportu, i nastavit će to i dalje“, istakli su premijer Srednjobosanskog kantona Tahir Lendo i ministar Bojan Domić.

 

Objavljeno u Novosti*

Vlada SBK je usvojila Zapisnik sa 123. sjednice.

Objavljeno u Sjednice 2022