Članak je filtriran: srijeda, 18 Decembar 2019 - Vlada SBK - KSB

U okviru redovnih posjeta općinama Srednjobosanskog kantona, ministar Ministarstva privrede Nisvet Hrnjić sa svojim saradnicima je 17.12.2019.godine posjetio općinu Bugojno.
Na sastanku sa načelnikom Hasanom Ajkunićem, Ministar je ukratko predstavio sve sektore i aktivnosti koje se trenutno provode, uz poziv za uspostavljanje još bolje saradnje sa Općinom Bugojno.
Načelnik Hasan Ajkunić je govorio o realizacije projekta plinifikacije općina Srednjobosanskog kantona. S tim u vezi, ministar Nisvet Hrnjić je istakao da, imajući u vidu kompetencije lokalne zajednice, ovaj projekat bi se trebao provoditi bez većih problema, što bi u konačnici predstavljalo iskorak naprijed za svaku općinu. Kad je u pitanju industrija, Ministar je istakao da poseban osvrt treba biti na drvoprerađivačkoj industriji, i u tom smjeru nastojati da se stimuliše finalna obrada drveta.
Nakon sastanka u općini Bugojno, delegacija Ministarstva privrede posjetila je četiri privredna subjekta i to: "Saten orijent" d.o.o. društvo za proizvodnju gotovih tekstilnih proizvoda osim odjeće;"Tvornicu alata" d.o.o., društvo za proizvodnju alata; "Donnia trade" d.o.o. društvo za šivanje i obradu kože, obradu krzna, štavljenje i bojelne krzna, i "Karašin komerc" d.o.o. društvo za proizvodnju rezane građe i impregnaciju drveta.
Cilj ove posjete je bio upoznavanje sa stanjem u realnom sektoru i problematikom sa kojom se susreću u obavljanju djelatnosti, te prijedlogom mjera za poboljšanje poslovanja . Navedeni privredni subjekti izrazili su zadovoljstvo posjetom delegacije Ministarstva privrede, a ministar Nisvet Hrnjić je naglasio da se stavlja na raspolaganje za svaku vrstu saradnje, čime je uspješno završena još jedna posjeta općinama Srednjobosanskog kantona.

 

 

U okviru redovnih posjeta općinama Srednjobosanskog kantona, ministar Ministarstva privrede Nisvet Hrnjić sa svojim saradnicima je 17.12.2019.godine posjetio općinu Bugojno

 

Više informacija možete pogledati (OVDJE).

Objavljeno u Novosti