Уред за Европске интеграције / Новости

27 септембар
2021

Kako Europa utječe na naš svakodnevni život? Kako utječe na naša radna mjesta, obitelji, zdravstvenu skrb, hobije, putovanja, sigurnost, potrošačke odluke i socijalna prava? Na koji je način prisutna u našim gradovima i regijama?

Neovisno o tome gdje živimo, kojim se zanimanjem bavimo ili kako provodimo naše vrijeme, EU utječe na svakodnevni život europskih građana. Ove internetske stranice sadrže niz kratkih informativnih dokumenata u kojima se analiziraju djelovanja i mjere EU-a iz stajališta pojedinca. Ti informativni dokumenti od jedne stranice dostupni su za čitanje, dijeljenje ili ponovnu uporabu. Ako želite saznati još više, pogledajte naše duže informativne dokumente koji se bave politikama Europske unije.

Ovo su dinamične internetske stranice na kojima ćemo tijekom narednih mjeseci dodavati nove materijale na više službenih jezika Unije.

Dakle, što Europa čini za vas?  Pogledajte na linku (ovdje).

 

У згради Владе СБК/КСБ данас је одржана Прва конституирајућа сједница Вијећа за развојно планирање и управљање развојем у СБК/КСБ, којом је предсједавао премијер Тахир Лендо, а учесници су били чланови Вијећа за развој –начелници/градоначелници опћина/градова у СБК/КСБ. Влада је донијела Одлуку о изради Стратегије развоја СБК/КСБ за раздобље 2021-2027. година, као интегрираног, мултисекторског стратешког документа, који дефинира јавне политике, интегрално усмјерава развој територије кантона и јединица локалне самоуправе. Носилац израде Стратегије развоја је Уред за еуропске интеграције, фондове, односе с јавношћу и квалитету према међународном стандарду, а учесници у процесу израде су министарства и друга тијела кантоналне управе, опћине и градови, Вијећа за развојно планирање и управљање развојем у СБК/КСБ, те социо-економски партнери.
Отварајући дискусију о Стратегији развоја, премијер Тахир Лендо је нагласио да је у свим елементима овог стратешког документа осигурана повезаност са стратешким планским документима виших нивоа власти у Босни и Херцеговини, документима из процеса ЕУ интеграција и глобалним циљевима одрживог развоја. Остављен је рок начелницима/градоначелницима да се очитују о Стратегији развоја 2021.-2027.година прије упућивања Влади и Скупштини СБК на усвајање.

« Januar 2022 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Издвојено из управе и службе


ZNAK ZA 121