Кантонална управа за шумарство / Новости

уторак, 06 јул 2021 - Vlada SBK - KSB

Дана 06.07.2021.године министар Нисвет Хрњић испред Министарства привреде/господарства СБК потписао је Меморандум о разумјевању са предсједником државне Управе за развој и подршку малим и средњим предузећима Републике Турске (КОСГЕБ), господином Хасаном Басри Куртом.
Након детаљних припрема и интезивних контаката са овом Управом, стекли су се услови за потписивање напријед наведеног документа, те је исто и реализовано. Потписивањем овог документа пружају се шансе за сарадњом са институцијама и субјектима из привредног сегмента у Турској а кроз директне контакте између привредних субјеката, учешћа на сајмовима, размјену искустава, знања и нових технологија.
Потписивањем овог документом стварају се прилике за унапређење политика и побољшање амбијента за развој привреде, те генерално институционалног развоја који прати и подржава сегмент привреде нашег кантона.
Такођер, овај документ омогућава провођење низа конкретних активности које ће резултирати даљим развојем привреде у Средњобосанском кантону.
Стране потписнице договориле су интезивне активности како би се почело са планирањем и реализацијом одредби овог документа у вишегодишњем периоду који је пред нама.

Објављено у Новости

Postojeća složena ustavna struktura Bosne i Hercegovine predviđa učešće kantona u približavanju zakonodavnih procesa EU njihovim građanima. Kantoni se bave pitanjima i temama koje se tiču svakodnevnice njihovih građana i zakonodavno su tijelo koje je najbliže građanima.
Ovo je, do sada, prvi projekat koji ima za cilj osnaživanje kantonalnih skupština s konkretnim znanjima o procesima u EU te stoga prihvatanje zajedničkih prioriteta može imati ne samo suštinsko već i simbolično značenje.
Kantonalne skupštine imaju važnu ulogu u procesu približavanja i integracije u EU. U svjetlu ove uloge, a uslijed različite veličini i ekonomskog potencijala deset kantona u Federaciji BiH, Akcioni plan za kantonalne skupštine, u najboljem slučaju, može ponuditi niz prioriteta, s aktivnostima, mogućnostima i sredstvima za njihovo angažiranje.
Svaka kantonalna skupština može ocijeniti svoje mogućnosti i potrebe, donoseći vlastite odluke u svjetlu dogovorenih ciljeva koje odražavaju prihvaćene preporuke.

BA Twinning Project EU - Akcioni plan za kantonalne skupštine u cilju unapređenja njihove uloge u procesu Europskih integracija
HR Twinning Project EU - Akcioni plan za kantonalne skupštine u cilju unapređenja njihove uloge u procesu Europskih integracija
SR Twinning Project EU - Akcioni plan za kantonalne skupštine u cilju unapređenja njihove uloge u procesu Europskih integracija

 

Објављено у Новости - скупштина
« Jul 2021 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31