Kantonalna uprava za šumarstvo / Novosti

Petak, 27 Mart 2020 - Vlada SBK - KSB

Inspekcija sankcionisala ugostiteljske objekte koji se ne pridržavaju Naredbe o privremenom obustavljanju usluga
Operativnim radom na terenu kantonalnih turističko-ugostiteljskih inspektora i policijskih službenika MUP-a SBK u protekla 24 sata uvrđeno je da se tri ugostiteljska objekta nisu podržavali Naredbe o privremenom obustavljanju usluga u ugostiteljskim objektima svih kategorija.

Cilj inspekcijskih kontrola bilo je poštivanje Naredbe o privremenom obustavljanju usluga u ugostiteljskim objektima svih kategorija (restorani, pizzerije, slastičarne, čevabdžinice, cajdžinice, fast food i dr.) i privremenom obustavljanju svih usluga u nargila, cafe i bistro barovima, klubovima, diskotekama, kazinima, sportskim kladionicama i slično na području Federacije BiH broj: 12-40-6-148-11/20 od 17.03.2020.godine.


Prema nedogovornim ugostiteljskim objektima, Caffe bar Broadway Bugojno, Caffe bar Valentino Travnik i Caffe bar Republika Travnik, poduzete su mjere u skladu sa zakonom.
Ovim putem apelujemo na sve poslovne subjekte da se pridržavaju svih Naredbi Federalnog štaba civilne zaštite i molimo građane da sve uočene nepravilnosti prijave na broj telefona 080 020 238 (otvoren 24 sata), e-mail Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. ili poštom na adresu Prnjavor 16 Travnik.


Aktivnosti se nastavljaju i u narednim danima, kantonalni inspektori i policijski službenici obavljaju svoje poslove i zadatke iz datih nadležnosti 24/7, a sve u cilju zaštite zdravlja svih stanovnika.


MINISTAR
Nisvet Hrnjić

DOPIS MINISTARSTVA PRIVREDE

Objavljeno u Novosti*

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine od danas je u rad pustila internet geoportal na adresi www.covid-19.ba 

Portal je pripremljen u saradnji sa Zavodom za javno zdravstvo Federacije BiH, a građanima će pružati kompletne, aktuelne i potvrđene podatke zvaničnih i nadležnih javnih i zdravstvenih institucija koje se odnose na situaciju sa koronavirusom.

 

Objavljeno u Novosti*

Na osnovu rješenja Federalnog ministarstva prometa i komunikacija od 24.3.2020.godine o načinu postupanja sa rješenjima koja se izdaju na osnovu Zakona o cestovnom prijevozu FBiH, kojima rok važenja istiće u toku proglašenja nesreće izazvane koronavirusom (COVID-19).

RJEŠENJE FEDERALNOG MINISTARSTVA PROMETA I KOMUNIKACIJA

Objavljeno u Novosti*

Vlada SBK je na 14. vanrednoj sjednici razmatrala i usvojila Izvještaje Kriznog štaba Ministarstva zdravstva i socijalne politike, Kriznog štaba Ministarstva privrede i Kantonalnog štaba civilne zaštite.

Krizni štab Ministarstva zdravstva i socijalne politike je informisao Vladu da je 2150 ljudi u samoizolaciji, a za 150 osoba je istekao period izolacije, aplikacija kontrole registra osoba u samoizolacija funkcioniše dobro između nadležnih institucija. Štab aktivno radi na iznalaženju dodatne medicinske opreme za bolnice i domove zdravlja. Takođe, predlaže se Kantonalnom štabu civilne zaštite da izvrši kontrolu i pregled lokacija po općinama koji su planirani za alternativni smještaj za potencijalno oboljele od COVID-19.

Objavljeno u Sjednice 2020