Kabinet Premijera

Tel.: 030-518-673

Petak, 07 Oktobar 2022 - Vlada SBK - KSB

INFORMACIJA O PREGOVARAČKOM POSTUPKU
BEZ OBJAVE OBAVJESTI O NABAVI

U skladu sa člankom 28. stavak (4). Zakona o javnim nabavama („Službeni glasnik BiH“ broj: 39/14), Ugovorno tijelo Služba za zajedničke poslove tijela Kantona Središnja Bosna, objavljuje Informaciju o pregovaračkom postupku bez objave obavijesti o nabavi za: Dodatni radovi koji nisu obuhvaćeni ugovorom uređenje krova i fasade zgrade TRZ (gdje je smješten MUP) Travnik.

Odredbom člana 24. tačka a) Zakona propisano je da ugovor o javnoj nabavci radova može se zaključiti u pregovaračkom postupku bez objave obavijesti u slučaju kad ugovor o javnoj nabavci radova za dodatne radove koji nisu uključeni u prvobitno zaključeni ugovor , ali koji, uslijed nepredviđenih okolnosti, postanu nužni za obavljanje ili izvođenje u njima opisanih radova i kada takvi dodatni radovi ne mogu , tehnički ili ekonomski, odvojiti od temeljnog ugovora bez većih nepogodnosti za ugovorno tijelo. Takav ugovor može se zaključiti s dobavljačem kojem je dodijeljen temeljni ugovor , ukupna vrijednost ugovora dodijeljenih za dodatne radove ne može premašiti 20% od vrijednosti temeljnog ugovora

U predmetnom postupku primjenjuje se pregovarački postupak bez objave obavještenja iz razloga jer je prethodno proveden otvoreni postupak „Rekonstrukcija i sanacija zgrade u vlasništvu Vlade KSB/SBK koju koristi MUP“, koji je rezultirao sklapanjem Ugovora o izvođenju radova sa najpovoljnijim ponuđačem IG POKVIĆ d.o.o. Gornji Vakuf- Uskoplje. Obzirom da je u toku izvršenja temeljnog ugovora došlo do nepredviđenih okolnosti koje su postale nužne za obavljanje ili izvođenje u njima opisanih radova ugovorni organ je temeljem člana 24. tačka a) Zakona o javnim nabavama odlučio se da provede pregovarački postupak bez objave obavještenja o nabavci za dodatne radove i kao takvi se ne mogu, tehnički ili ekonomski, odvojiti od temeljnog ugovora bez većih nepogodnosti za ugovorno tijelo. Mišljenje i popis dodatnih radova opisan u Popisu i troškovniku radova koje je sačinila firma“ ART WORKS“ d.o.o. Novi Travnik, koja je imenovana kao nadzorni organ za izvršenje radova temeljem temeljnog ugovora broj 16-11-5706/2022-8 od 10.03.2022.godine.

Iz navedenog , a temeljem odredbi člana24. točka a) Zakona o javnim nabavama Ugovorni organ će pozvati IG POKVIĆ d.o.o. Gornji Vakuf- Uskoplje da dostavi zahtjev za sudjelovanje u pregovaračkom postupku bez objave obavještenja za javnu nabavu dodatnih radova na „Rekonstrukcija i sanacija zgrade u vlasništvu Vlade KSB/SBK koju koristi MUP“


Tenderska dokumentacija zainteresiranim kandidatima/ponuditeljima je dostupna na pismeni zahtjev na e-mail adresu: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. i Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.


Ista će zainteresiranim kandidatima/ponuditeljima biti proslijeđena elektronskim putem.

INFORMACIJA O PREGOVARAČKOM POSTUPKU BEZ OBJAVE OBAVJESTI O NABAVI (preuzimanje dokumentacije)

Objavljeno u Novosti*