Nabavke

Nabavke - Vlada SBK - KSB

14. јула 2021. године, у Травнику је одржан међуопћински састанак на тему "По ресурсе учинковит и одржив Концепт управљања отпадом и отпадним водама у СБК".

Састанку су присуствовали Тахир Лендо, премијер Средњобосанског кантона, Амир Шечибовић, министар просторног уређења, грађења, заштите околиша, повратка и стамбених послова, Мухамед Софтић, секретар Уреда за европске интеграције, фондове, односе с јавношћу, и квалитет према међународном стандарду Средњобосанског кантона, Азем Ејубовић, водитељ канцеларије Удружења Леипзиг – Травник, опћински начелници опћина Травник, Нови Травник, Јајце, Витез и Бусовача, те представници компанија Т&Т Бусинесс цонсултинг ГмбХ&Цо.КГ и ИнфраРед ГмбХ.

На састанку се разговарало о дјелотворном и одрживом Концепту управљања отпадом и отпадним водама у Средњобосанском кантону. Концепт управљања отпадом за опћине Травник, Витез, Нови Травник и Бусовача има циљ избјегавање стварања отпада, сортирање отпада, поновну употребу отпада и депоновање знатно мањег обима отпада. Разговарало се и о проширењу пројекта, односно проширењу Концепта управљања отпадом, с четирију на 11 опћина Средњобосанског кантона.

Презентирани су економски и социјални ефекти имплементације Концепта управљања отпадом, који обухватају заштиту околиша у регији, чиме би се знатно побољшали увјети живљења, отворила би се нова предузећа, развио туризам, те побољшала сарадња између опћина и предузећа.

У том контексту, представници канцеларије Удружења Леипзиг – Травник те компанија Т&Т Бусинесс Цонсултинг ГмбХ&Цо.КГ и ИнфраРед ГмбХ омогућили су данашњом презентацијом боље разумијевање и упознавање с пројектом одрживога концепта управљања отпадом, од почетног стања до организовања међуопћинске сарадње и изазова проведбе.

Објављено у Новости

Календар садржаја јавних набавки

« Jul 2021 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31