Služba za zajedničke poslove / Novosti

Utorak, 11 Svibanj 2021 - Vlada SBK - KSB

SVIM MUSLIMANIMA SREDNJOBOSANSKOG KANTONA/

 

KANTONA SREDIŠNJA BOSNA, KAO I CIJELE BOSNE I

 

HERCEGOVINE ČESTITAMO PREDSTOJEĆE BAJRAMSKE

 

PRAZNIKE U ŽELJI DA ISTE PROVEDU U ZDRAVLJU,

 

SREĆI I BLAGOSTANJU.

 

 

PREDSJEDATELJ
SABORA / SKUPŠTINE
Josip Kvasina v.r. 
   ZAMJENIK PREDSJEDAVAJUĆEG
SABORA / SKUPŠTINE
Muharem Grabus s.r.
  ZAMJENICA PREDSJEDAVAJUĆEG
SABORA / SKUPŠTINE
Ljubinka Atanasijević s.r. 
 
Objavljeno u Novosti - sabor

Na prijedlog Ministarstva privrede Srednjobosanskog kantona, na 83. sjednici Vlade Srednjobosanskog kantona koja je održana 11.05.2021.godine usvojena je Odluka o raspodjeli sredstava pravnim i fizičkim licima koja samostalno obavljaju registrovanu poslovnu djelatnost a kojima je Zaključkom Vlade Srednjobosanskog kantona broj: 01-04.1-1-2281/2021-1 od 30.03.2021.godine ograničeno obavljanje djelatnosti, u trajanju od 10 dana i to na način da je bio dozvoljen rad u baštama i terasama ( restorani, kafići...).
Pomenutom Odlukom omogućit će se podrška realnom sektoru u iznosu od 334.776,00 KM za subvencioniranje dijela minimalne neto plate isplaćene na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine, kao i dijela minimalnih doprinosa shodno isplaćenoj plaći za vrijeme trajanje Odluke Vlade SBK.
Sredstva koja se izdvajaju po jednom zaposlenom radniku iznose 312,00 KM i odnose se na 346 pravnih i fizičkih lica koja samostalno obavljaju registrovanu poslovnu djelatnost kojima se izdvajaju sredstva, te 1073 zaposlenih u navedenim pravnim i fizičkim licima.

 

Spisak poslovnih subjekata koji ispunjavaju uslove Javnog poziva za dodjelu finansijskih sredstava pravnim i fizičkim licima koja samostalno obavljaju registrovanu poslovnu djelatnost, kojima je zaključkom Vlade Srednjobosanskog kantona ograničeno obavljanje djelatnosti (Javni poziv Ministarstva privrede)

Objavljeno u Novosti

Vlada SBK je usvojila Zapisnik sa 82. redovne i 43. vanredne sjednice.

Na prijedlog Ministarstva privrede Vlada SBK je razmatrala Nacrt Zakona o slobodnim zonama u Federaciji Bosne i Hercegovine, i na osnovu mišljenja Ministarstva privrede zaključila i utvrdila primjedbe i sugestije u formi Amandmana na Nacrt Zakona o slobodnim zonama u Federaciji Bosne i Hercegovine i uputila na daljnje postupanje. Ministarstvo privrede Srednjobosanskog kantona podržava donošenje ovog propisa kao i njegovo usklađivanje sa Zakonom o slobodnim zonama u Bosni i Hercegovini uz predložene primjedbe i prijedloge. Više informacija možete dobiti u Ministarstvu privrede SBK.

Objavljeno u Sjednice 2021