Kantonalna uprava za branioce/Kantonalna uprava za branitelje

Četvrtak, 06 Maj 2021 - Vlada SBK - KSB

Energetska politika Bosne i Hercegovine se usvaja na entitetskom nivou, odnosno, Federalnom nivou i nadležnost je Federacije Bosne i Hercegovine. 
Cilj ovog dokumenta jeste prikazati neophodne elemente i pokazatelje Bilansa energetskih potreba Srednjobosanskog kantona za 2021. godinu (u daljem tekstu: Bilans), uključujući energetske pokazatelje ostvarenja Bilansa energetskih potreba u prethodnoj, 2020. godini.

BILANS ENERGETSKIH POTREBA SREDNJOBOSANSKOG KANTONA ZA 2021. GODINU

Objavljeno u Novosti*

Krizni štab/ stožer ministarstva zdravstva u saradnji sa Zavodom za javno zdravstvo je predložio Prijedlog mjera za suzbijanje pandemije COVID-19 na području Srednjobosanskog kantona.

Na osnovu predloženih mjera, Vlada SBK donosi slijedeći

Zaključak

1. Nastaviti sa striktnim provođenjem svih općih i posebnih mjera koje su trenutno na snazi.
2. Mjera koja se odnosi na rad škola mijenja se na način da se, nakon što je uspostavljena nastava za završne razrede u punom obimu kroz redovni nastavni proces, ta mjera uspostavi i za ostale razrede kako bi se uspješno privela kraju školska godina.
Ova mjera primjenjivat će se od ponedjeljka, 10. 5. 2021. godine.
3. Mjeru ograničenog kretanja i maksimalno dopuštenog broja ljudi u zatvorenom i na otvorenom prostoru donijeti na način da se po automatizmu usklađuje s Naredbom Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva.
4. Nalaže se inspekcijskim tijelima Srednjobosanskog kantona i pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona da intenziviraju rad na terenu s ciljem praćenja provođenja važećih mjera i preporuka.

Objavljeno u Sjednice 2021

Projekat EU4AGRI, koji finansira Evropska unija, objavio je Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava investicijama za unapređenje i razvoj ruralne/lokalne tržišne infrastrukture u Bosni i Hercegovini. Kroz ovaj javni poziv, EU4AGRI će podržati ulaganja u infrastrukturu za aktivnosti povezane s poljoprivredom i ruralnim razvojem, kao što su zelene pijace, tržnice, infrastruktura i usluge za otkup, prodaju i distribuciju poljoprivredno-prehrambenih proizvoda kao i poboljšanje njihove kvalitete i dostupnosti na tržištu te razvoj kanala prodaje i marketinga.

Ukupni raspoloživi budžet namijenjen za ovaj Javni poziv iznosi 1.95 miliona KM.

Na javni poziv se mogu prijaviti isključivo jedinice lokalne samouprave.

Rok za prijave je 18. juni 2021. godine do 15.00.

Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava investicijama za unapređenje i razvoj ruralne/lokalne tržišne infrastrukture

Objavljeno u Novosti*