Сједнице Владе СБК / КСБ

28 јануар
2016

Saopštenje sa 18.sjednice Vlade SBKVlada je usvojila zapisnik sa 17. Sjednice.

Na prijedlog Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, Vlada SBK je donijela Odluku o dodjeli koncesije za istražne radove, eksploataciju, preradu, flaširanje i prodaju pitke vode sa izvorišta „Kanare“ u naselju Dolac na Lašvi, općina Travnik, koncesija se dodjeljuje koncesionaru preduzeću Tvornica šibica „Dolac“ d.d. Travnik.

 

Ministarstvo unutašnjih poslova je predložilo, a Vlada SBK donijela Odluku o usvajanju Akcionog plana za poboljšanje sigurnosti prometa na području Srednjobosanskog kantona za period 2016-2017. godina.

Vlada SBK je na prijedlog Ministarstva privrede, donijela Odluku o pokretanju postupka za dodjelu koncesije za istraživanje i eksploataciju kvarca i kvarcita na lokalitetu «Bandera-Berberuša» - općina Kreševo.

Donesena je i Odluka o odobrenju prenamjene sredstava za izgradnju AB kolnog mosta kod KŠC „Petar Barbarić“u Travniku, odlukom se odobrava prenamjena sredstava u iznosu od 60.374,00 KM dodjeljenih općini Travnik za finansiranje općine na osnovu njihovih planova i projekata razvoja u cilju jačanja sistema zaštite i spašavanja, a na prijedlog Kantonalne uprave za civilnu zaštitu.

Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta je predložilo, a Vlada SBK donijela Odluku o davanju saglasnosti školama za raspisivanje natječaja za upražnjena radna mjesta u OŠ „Dubravica“ Vitez-Preočica, OŠ Donji Vakuf, OŠ „Dolac“ Dolac n/L, OŠ „Kiseljak“ Kiseljak, OŠ „Turbe“ Turbe, OŠ ''Bila'' Vitez, OŠ „Mehmedalija Mak Dizdar“Novi Travnik, OŠ „Voljevac“ G.Vakuf-Uskoplje i SŠ „Ivan Goran Kovačić“ Kiseljak, MSŠ Novi Travnik, SŠ ”I.G. Kovačić” Kiseljak,

Na prijedlog Ministarstva privrede, Vlada SBK je donijela odluku o izboru najpovoljnijeg ponuđača za izradu Studije ekonomske opravdanosti izgradnje distributivnog sistema i distribuciju zemnog gasa za područje općina Jajce, Donji Vakuf, Bugojno i Gornji Vakuf –Uskoplje, najpovoljniji ponuđač je „KONZORCIJ“ – „BOSNA-S“ d.o.o. Sarajevo – Lider konzorcija („BOSNA-S“ d.o.o. Sarajevo, „SARAJ INŽINJERING“ d.o.o. Sarajevo i „ENOVA“ d.o.o. Sarajevo).

Vlada SBK je donijela Odluku o izdvajanju sredstava za realizaciju projekta utopljavanja zgrada radi uštede energije iz sredstava Fonda za zaštitu okoliša SBK/KSB za 2015. godinu, za nabavku toplotnih kotlova za centralno grijanje, poslovne javne zgrade općine Busovača, odlukom se izdvaja iznos od 30.000,00 KM, općini Busovača, a na prijedlog Ministarstva prostornog uređenja, građenja, zaštite okoliša, povratka i stambenih poslova.

Služba za zajedničke poslove je predložila, a Vlada SBK donijela slijedeće odluke:
- Odluka o izboru najpovoljnijeg ponuđača za nabavku računara, printera, fax aparata i dr., najpovoljniji ponuđač u otvorenom postupku javne nabavke je „OCEAN“ d.o.o. Travnik,
- Odluka o izboru najpovoljnijeg ponuđača za održavanje, servisiranje računarske opreme, računara, printera, kopir aparata i dr., najpovoljniji ponuđač u otvorenom postupku javne nabavke je „OCEAN“ d.o.o. Travnik,
- Odluka o izboru najpovoljnijeg ponuđača za nabavaku usluge tiskanja službenih novina, najpovoljnjiji ponuđač u otvorenom postupku javne nabavke je GIK „OKO“ d.d. Sarajevo,
- Odluka o izboru najpovoljnijeg ponuđača za nabavku goriva (nafte i naftnih derivata) za općinu Travnik, najpovoljniji ponuđač u otvorenom postupku javne nabavke je „HIFA PETROL“ d.o.o. Sarajevo,
- Odluka o izboru najpovoljnijeg ponuđača za nabavku goriva (nafte i naftnih derivata) za općinu Jajce i Dobretići, najpovoljniji ponuđač u otvorenom postupku javne nabavke je „HIFA PETROL“ d.o.o. Sarajevo.

Na prijedlog Kantonalne uprave za pitanje boraca, Vlada SBK je dala saglasnost na Pravilnik o ostvarivanju prava na stipendije.

Usvojen je i Izvještaj o realizaciji operativnog plana korištenja stacionarnih i mobilnih radara za IV kvartal 2015.godine, a na prijedlog Ministarstva unutrašnjih poslova.

 

Прочитано 567 пута

Новости

22.05.2020 Č E S T I T K A   Upućujem iskrene čestitke svim muslimanima, građanima Srednjobosanskog kant...
22.05.2020 Naredba Federalnog štaba civilne zaštite br.: 12-40-6-148-170/20 kojom se naređuje Federalnoj upravi...
22.05.2020 Vlada SBK, na prijedlog Ministarstva privrede SBK, na sjednici održanoj 21.05.20200. godine donijela...
22.05.2020 Načelnici općine Travnik i općine Donji Vakuf upoznali su Ministarstvo privrede SBK o obustavi proiz...
20.05.2020 Naredba Federalnog štaba civilne zaštite br.: 12-40-6-148-8-1-4/20 – Stavlja se van snage Naredba za...
« Maj 2020 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31