civilna.jpg 

akcioni1.jpg  

 civilna.jpg 

0800-privreda.jpg


SREDNJOBOSANSKI KANTON U BROJKAMA
CENTRAL BOSNIA CANTON IN FIGURES

Download PPT:
Bosanski PPT - 9 MB
English PPT - 9 MB

Imamo 18 gostiju na sajtu
Prijatelji se ne dodaju, nego se stiču PDF Ispiši
Utorak, 05 Decembar 2017
U osnovnoj školi „Travnik“ u Travniku održana je edukativna pozorišna predstava „Prijatelji se ne dodaju, nego se stiču“ u organizaciji humanitarne organizacije „Genesis Project“ Banja Luka uz podršku Fonda za lokalne inicijative Kanade (Canada Fund for Local Initiatives-CFLI).


Pozorišnoj predstavi prisustvala je njena ekselencija Isabelle Poupart, ambasadorica Kanade za Bosnu i Hercegovine, Sloveniju i Mađarsku, ministrica Katica Čerkez, Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta, direktorica Dijana Pejić, izvršni direktor NVO Genesis Project i Dženan Aganović, direktor osnovne škole „Travnik“. Predstavi su prisustvovali i predstavnici Ureda za evropske integracije, fondove, odnose s javnošću i kvalitet prema međunarodnom standardu Vlade Srednjobosanskog kantona.

Scenario za dramsko pozorišnu predstavu osmislio je kreativni tim NVO „Genesis Project“, a cilj predstave je edukacija djece o važnosti mira i sigurnosti, rodnoj ravnopravnosti, jednakoj poziciji i odgovornosti žena i muškaraca i sprječavanje govora mržnje.


 
< Prošli   Sljedeći >