civilna.jpg 

akcioni1.jpg  

 civilna.jpg 

0800-privreda.jpg


SREDNJOBOSANSKI KANTON U BROJKAMA
CENTRAL BOSNIA CANTON IN FIGURES

Download PPT:
Bosanski PPT - 9 MB
English PPT - 9 MB

Imamo 68 gostiju na sajtu
Svečana primopredaja vozila PDF Ispiši
Srijeda, 09 August 2017
Danas su na Slimenima, na lokaciji Specijalne policijske jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova, premijer Srednjobosanskog kantona Tahir Lendo i ministar unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona Feliks Vidović svečano uručili ključeve novih vozila,u procjenjenoj vrijednosti većoj od 2 miliona KM.

Ministarstvu unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona danas je svečano uručeno 55 novih vozila za potrebe tog ministarstva. Sve policijske uprave i policijske stanice će biti prepoznate kroz taj projekat. Vlada Srednjobosankog kantona je započela ovaj projekat nabavke vozila početkom 2017. godine, a sve u cilju poboljšanja kvalitete rada policije i stanja sigurnosti u Srednjobosanskom kantonu.

Premijer Srednjobosanskog kantona je istakao da je Vlada Srednjobosanskog kantona, nakon analize koju je pripremilo Ministarstvo unutrašnjih poslova,donijela odluku o nabavci vozila, putem leasinga, kako bi pospješila i podigla na viši nivo spremnost Ministarstva unutrašnjih poslova, u smislu rješavanja zadataka i odgovora na zadatke koje to ministarstvo ima, a sve u koristi zajednice.

Ovom prilikom premijer Srednjobosanskog kantona Tahir Lendo i ministar unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona Feliks Vidović svečano su uručili ključeve vozila pripadnicima policije MUP-a SBK-a na korištenje.
 
< Prošli   Sljedeći >