civilna.jpg 

akcioni1.jpg  

 civilna.jpg 

0800-privreda.jpg


SREDNJOBOSANSKI KANTON U BROJKAMA
CENTRAL BOSNIA CANTON IN FIGURES

Download PPT:
Bosanski PPT - 9 MB
English PPT - 9 MB

Imamo 4 gostiju na sajtu
KCZ predaja vozila i opreme PDF Ispiši
Petak, 30 Januar 2015
U Travniku je uručena oprema za službe zaštite i spašavanja

U organizaciji Kantonalne uprave za civilnu zaštitu ispred zgrade Vlade KSB/SBK,
21.01.2015godine g-din Tahir Lendo, komandant Kantonalnog stožera/štaba civilne zaštite uručio je opremu službama zaštite i spašavanja.
Kantonalni stožer/štab civilne zaštite i Vlada našeg kantona u optimalnom roku proveli su cjelokupnu aktivnost u nabavci opreme za Službu za zaštitu i spašavanje od požara i Službu za zaštitu i spašavanje sa visina. Ovom prilikom želim da kažem da smo ranije uručili jedno specijalno vatrogasno vozilo za Lepeničku regiju, a ovaj put to činimo za Vrbasku regiju. Uz to, nabavili smo još vrijedne opreme za pripadnike obe službe, te ne ovaj način stvaramo povoljnije uvjete za opremanje ovih službi koje će moći da se osposobljavaju i da mogu pružati pomoć u zaštiti i spašavanju od požara i s visina i svakako i u drugim prirodnim nesrećama. Svakako upućujemo riječi zahvalnosti i pohvale za uspješnu suradnju Financu iz Mostara,firmi preko koje smo do sada nabavljali opremu za civilnu zaštitu našeg kantona, rekao je g-din Tahir Lendo.

Novinare je ovom prilikom o najaktualnijim aktivnostima Kantonalne uprave za civilnu zaštitu upoznao je direktor Nikica Stipinović, te posebno istakao:
-Pored ovih aktivnosti opremanja službi zaštite i spašavanja želim najaviti da bi u ovoj godini trebali imati još jednu formiranu službu,a to je Služba za zaštitu i spašavanje na vodi i pod vodom.Ovu aktivnost vodimo u suradnji sa MUP-om i rafting klubovima iz određenih gradova našeg Kantona, rekao je Nikica Stipinović.
Za službu za zaštitu i spašavanje od požara pored ostale opreme uručeno je specijalno vatrogasno vozilo Tojota Hilux sa ugrađenom konstrukcijom, roletama i pratećim uređajima i signalizacijom na vozilu za posebne namjene, te prenosne radio stanice i opremu za pripadnike ove Službe. Ključeve vozila i opremu preuzeo je Vildan Hajić,izvršni direktor ŠGD/ŠPD „Srednjobosanske šume“.
Za Službu zaštite i spašavanja s visina opremu je preuzeo Rubil Pinjo,rukovoditelj ove službe.
 
< Prošli   Sljedeći >