civilna.jpg 

akcioni1.jpg  

 civilna.jpg 

0800-privreda.jpg


SREDNJOBOSANSKI KANTON U BROJKAMA
CENTRAL BOSNIA CANTON IN FIGURES

Download PPT:
Bosanski PPT - 9 MB
English PPT - 9 MB

Imamo 16 gostiju na sajtu
Kantonalna uprava za šumarstvo
SVEČANA PROMOCIJA KNJIGE PDF Ispiši
Četvrtak, 30 August 2012
SVEČANA PROMOCIJA KNJIGE „Šume i javne ustanove u Bosni i Hercegovini” (Ludwig Dimitz, Beč 1905. godina)
Travnik, 31.08.2012. godine

U okviru obilježavanja „2011.-Međunarodne godine šuma” u Bosni i Hercegovini realizovane su brojne aktivnosti kako bi se široj društvenoj zajednici ukazalo na sve dobrobiti i koristi koje pružaju šumski ekosistemi, te na prigodan način na međunarodnom i nacionalnom nivou obilježila ova za šume i šumarstvo veoma značajna godina.
I na području Srednjobosanskog kantona realizovano je niz aktivnosti na obilježavanju „Međunarodne godine šuma”, a jedna od aktivnosti je i realizacija projekta: Priprema, štampanje i distribucija knjige „Die forstlichen Verhaltnisse und Einrichtungen Bosniens und Hercegovina”, „Šume i javne ustanove u Bosni i Hercegovini”, autor Ludwig Dimitz, Beč 1905. godine. Projekat je realizovan od strane Ministarstva šumarstva, poljoprivrede i vodoprivrede SBK-Kantonalne uprave za šumarstvo i Udruženja inženjera i tehničara šumarstva Federacije Bosne i Hercegovine, a u okviru podrške realizaciji aktivnosti na obilježavanju „Međunarodne godine šuma.
U okviru navedenog projekta dana 31.08.2012. godine (petak) u zgradi Općine Travnik u Travniku, u vremenskom periodu od 15.00-17.00 sati, a u organizaciji Općine Travnik, Kantonalne uprave za šumarstvo i Udruženja inženjera i tehničara šumarstva Federacije Bosne i Hercegovine, održat će se svečana promocija knjige „Šume i javne ustanove u Bosni i Hercegovini”, autor Ludwig Dimitz, Beč 1905. godine.
Pomenuta knjiga je posebno specifična i sadrži veliki broj korisnih podataka i informacija iz istorije šumarstva Bosne i Hercegovine, afirmiše i promoviše šumarstvo, šumske resurse i srodne oblasti u Bosni i Hercegovini u kontekstu ekonomskih, ekoloških i socijalnih aspekata koje ovaj prirodni resurs daje društvu, te unapređuje nivo općeg znanja iz oblasti šumarstva, a može veoma korisno da posluži šumarskim i drugim stručnjacima vezano za istoriju šumarstva u vrijeme dolaska Austro-Ugarske monarhije u Bosnu i Hercegovinu.
Na svečanoj promociji pozdravne riječi prisutnima uputit će ispred domaćina načelnik općine Travnik gosp. Admir Hadžiemrić, a ispred organizatora manifestacije direktor Kantonalne uprave za šumarstvo SBK/KSB gosp. Ševal Konjalić i predsjednik Predsjedništva Udruženja inženjera i tehničara šumarstva Federacije Bosne i Hercegovine Prof.dr. Mersudin Avdibegović.
Nakon održanih pozdravnih riječi uslijedit će progodan program na promociji knjige od strane promotora-recenzenata prevoda, priznatih univerzitetskih profesora, Prof.dr.Mersudin Avdibegović, Prof.dr.em.Vladimir Beus i Prof.dr.Dalibor Ballian.
Izjave za medije sa porukama upućenima javnosti u toku i nakon održane svečanosti moći će se dobiti od promotora knjige Prof.dr.Mersudin Avdibegović, Prof.dr.em.Vladimir Beus i Prof.dr.Dalibor Ballian kao i predstavnika organizatora i direktora Kantonalne uprave za šumarstvo SBK/KSB-gosp. Ševal Konjalić i načelnika Općine Travnik-gosp. Admir Hadžiemrić.

Travnik, 23. 08. 2012.godine
 
Konačni izvještaj o radu Uprave za 2011 PDF Ispiši
Srijeda, 09 Maj 2012

Konačni izvjestaj o radu Uprave za 2011 (pdf)

 
SVEČANA MANIFESTACIJA MEĐUNARODNA GODINA ŠUMA - 2011 PDF Ispiši
Ponedjeljak, 12 Decembar 2011
U cilju podizanja svijesti društva o značaju šuma, unapređenju održivog gospodarenja šumama i njihovoj zaštiti Generalna skupština UN-a je Rezolucijom broj 61/193 iz 2006. godine proglasila 2011-u godinu „Međunarodnom godinom šuma“, pod geslom „Šume za ljude”.
Tim povodom se na međunarodnom i nacionalnom nivou svih država članica UN-a organiziraju brojne aktivnosti, kako bi se široj društvenoj zajednici ukazalo na sve dobrobiti i koristi koje pružaju šumski ekosistemi.
U okviru obilježavanja Međunarodne godine šuma u Bosni i Hercegovini, u Travniku će dana 15. decembra 2011. godine (četvrtak), u organizaciji Općine Travnik, Kantonalne uprave za šumarstvo SBK/KSB, UG „Baština” Novi Travnik, Foto kluba „FOT” Travnik i UG „Vlašić Planet Života” Travnik, biti održana svečana manifestacija pod nazivom “Međunarodna godina šuma – 2011”.

Međunarodna godina šuma 15.12.2011. Saopćenje
Osnovne škole manifestacija 
PROGRAM UTROŠKA SREDSTAVA TRANSFER ŠUMARSTVU PO ČLANU 50. UREDBE O ŠUMAMA FBiH PDF Ispiši
Utorak, 06 Septembar 2011
PROGRAM utroška sredstava
„Transfer šumarstvu po članu 50. Uredbe o šumama FBiH“
utvrđenih Budžetom Srednjobosanskog kantona/ Kantona Središnja Bosna sa kriterijima raposjele sredstava za 2011.godinu

Program
 
PROGRAM UTROŠKA SREDSTAVA TRANSFER ŠUMARSTVU PO ČLANU 50. UREDBE O ŠUMAMA FBiH PDF Ispiši
Utorak, 06 Septembar 2011
PROGRAM UTROŠKA SREDSTAVA
„TRANSFER ŠUMARSTVU PO ČLANU 50. UREDBE O ŠUMAMA FBiH“
UTVRĐENIH BUDŽETOM SREDNJOBOSANSKOG KANTONA/KANTONA SREDIŠNJA BOSNA SA KRITERIJIMA RASPODJELE SREDSTAVA ZA 2011. GODINU

Program
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 Sljedeća > Kraj >>

Rezultati 31 - 36 od 44