civilna.jpg 

akcioni1.jpg  

 civilna.jpg 

0800-privreda.jpg


SREDNJOBOSANSKI KANTON U BROJKAMA
CENTRAL BOSNIA CANTON IN FIGURES

Download PPT:
Bosanski PPT - 9 MB
English PPT - 9 MB

Imamo 5 gostiju na sajtu
Kant. up. za civilnu zaštitu
OBUKA KANTONALNE SLUŽBE ZA ZAŠTITU I SPAŠAVANJE S VISINA PDF Ispiši
Ponedjeljak, 07 Maj 2012
U organizaciji Kantonalne uprave za civilnu zaštitu 24. i 25. ožujka 2012. godine održana je obuka pripadnika Službe za zaštitu i spašavanje s visina.
Teorijski dio obuke koji su realizirali predavači iz Kantonalne uprave za civilnu zaštitu i GSS-a organizaran je u prostorijama Uprave. U okviru teme “Aktivnosti službe za zaštitu i spašavanje s visina na implementaciji plana zaštite i spašavanja od prirodnih i drugih nesreća KSB“ pripadnici službe su upoznati sa:
 
DINAMIČAN POČETAK 2012. GODINE PDF Ispiši
Ponedjeljak, 12 Mart 2012
Početak 2012. godine za Kantonalnu upravu civilne zaštite je bio veoma dinamičan. Kantonalna uprava za civilnu zaštitu je u siječnju i veljači organizirala javnu raspravu na Nacrt Zakona o zaštiti od požara i vatrogastvu Kantona Središnja Bosna u gotovo svim općinama našeg Kantona. Iako je zapažen slab odziv vjećnika u pojedinim općinama rasprave se mogu ocjeniti kao konstruktivne i dobra podloga za izradu Prijedloga Zakona o zaštiti od požara i vatrogastvu KSB.

Opširnije...
 
ORGANIZIRANA OBUKA KANTONALNE SLUŽBE ZA ZAŠTITU I SPAŠAVANJE OD POŽARA PDF Ispiši
Petak, 25 Novembar 2011
Image

Kantonalna uprava za civilnu zaštitu je organizirala obuku pripadnika Službe za zaštitu i spašavanje od požara u trajanju od dva dana, 19. i 20. studenog 2011. godine.
Teorijski dio obuke pripremili su predavači iz KUCZ i stručni instruktori iz oblasti zašite od požara, te isti realizirali kroz sljedeće teme:
 
ORGANIZIRANA OBUKA KANTONALNE SLUŽBE ZA ZAŠTITU I SPAŠAVANJE OD POŽARA PDF Ispiši
Petak, 25 Novembar 2011
Kantonalna uprava za civilnu zaštitu je organizirala obuku pripadnika Službe za zaštitu i spašavanje od požara u trajanju od dva dana, 19. i 20. studenog 2011. godine.
Teorijski dio obuke pripremili su predavači iz KUCZ i stručni instruktori iz oblasti zašite od požara, te isti realizirali kroz sljedeće teme:
• Zadaci i način rada Službe za zaštitu i spašavanje od požara u vršenju preventivne funkcije zaštite i spašavanja u okviru svoje redovite djelatnosti – faza preventivne zaštite;
• Poslovi, zadaci i način rada Službe za zaštitu i spašavanje od požara u fazi spašavanja i fazi otklanjanja posljedica;
• Zaštita od požara u građevinarstvu i urbanizmu;
• Osposobljavanje osoba u rukovanju zapaljivim tečnostima i plinovima u prometu;
• Prezentiranje vježbe, ciljeva i zadataka.

Drugog dana obuke organizirana je združena vježba evakuacije i spašavanja u poduzeću „FIS“d.o.o. Vitez u objektu nove kotlovnice FV-29. U vježbi su pored pripadnika Kantonalne službe za zaštitu i spašavanje od požara sudjelovi: Poduzetna vatrogasna jedinica „FIS“d.o.o., DVD Vitez i DVD Stari Vitez. Svi učesnici su tijekom vježbe pokazali veliki stupanj profesionalizma i ozbiljnosti u realizaciji postavljenih zadataka na gašenju požara i evakuaciji i spašavanju unesrećenih osoba.
Analizom vježbe je konstatirano da je organiziranje i reliziranje iste bilo veoma dobro, te da je u potpunosti postignut cilj same obuke.
 
SLUŽBE ZA ZAŠTITU I SPAŠAVANJE S VISINA KSB ANGAŽIRANA U POTRAZI ZA NESTALOM OSOBOM PDF Ispiši
Petak, 18 Novembar 2011
Image
Potraga za nestalim Franom Kvesić, sin Slavka, rođenog 14.10.1968.godine iz Širokog Brijega traje od 07. studenog kada je Policijskoj upravi Široki Brijeg prijavljen nestanak Frane Kvesića na području općine Jajce. U potrazi su sudjelovali pripadnici policijskih snaga, članovi rafting klubova, GSS-a, ronilačkih klubova, prijatelji i rodbina.
 
ORGANIZIRANA OBUKA KANTONALNE SLUŽBE ZA ZAŠTITU I SPAŠAVANJE S VISINA PDF Ispiši
Petak, 04 Novembar 2011
Kantonalna uprava za civilnu zaštitu je 15. i 16. listopada 2011. godine organizirala obuku pripadnika Službe za zaštitu i spašavanje s visina sukladno Nastavnom planu i programu obuke struktura sustava zaštite i spašavanja.
 
ZDRUŽENA VJEŽBA GSS STANICA TRAVNIK I GSS STANICA ZAVIDOVIĆI PDF Ispiši
Utorak, 05 April 2011
Image
Na Vlašiću je od 11. 03. do 13. 03. 2011. godine organizirana združena vježba Gorske službe spašavanja stanica Travnik i Gorske službe spašavanja stanica Zavidovići. Vježbi su bili nazočni i predstavnici Uprava za civilnu zaštitu Kantona Središnja Bosna i Zeničko-dobojskog kantona, te više medijskih kuća.
 
SVEČANO OBILJEŽEN 1.OŽUJAK DAN CIVILNE ZAŠTITE PDF Ispiši
Utorak, 08 Mart 2011
SVEČANO OBILJEŽEN 1.OŽUJAK DAN CIVILNE ZAŠTITE FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE I SVJETSKI DAN CIVILNE ZAŠTITE
Image
Kao i ranijih godina i ove godine je u povodu obilježavanja 1.ožujka Dana civilne zaštite Federacije Bosne i Hercegovine i Svjetskog dana civilne zaštite, dana 25.02.2011.godine u 9,30 sati, u zgradi Vlade KSB, održana svečana sjednica Kantonalnog stožera civilne zaštite. Na sjednici su pored članova Stožera civilne zaštite bili nazočni: predstavnici ministarstava KSB, pomoćnici načelnika općina za civilnu zaštitu, predstavnici službi zaštite i spašavanja KSB, predstavnici nevladinih oraganizacija, predstavnici medija, te dobitnici priznanja civilne zaštite.
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 Sljedeća > Kraj >>

Rezultati 45 - 52 od 52