civilna.jpg 

akcioni1.jpg  

 civilna.jpg 

0800-privreda.jpg


SREDNJOBOSANSKI KANTON U BROJKAMA
CENTRAL BOSNIA CANTON IN FIGURES

Download PPT:
Bosanski PPT - 9 MB
English PPT - 9 MB

Imamo 8 gostiju na sajtu
Kant. up. za civilnu zaštitu
ORGANIZIRANA OBUKA KANTONALNE SLUŽBE ZA ZAŠTITU I SPAŠAVANJE S VISINA PDF Ispiši
Utorak, 02 Juni 2015
Kantonalna uprava za civilnu zaštitu  organizirala je dvodnevnu obuku pripadnika Službe za zaštitu i spašavanje s visina, 23. i 24. svibnja 2015. godine, na platou Vlašića.
Prvog dana obuke održan je teorijski dio u organizaciji predavača iz Kantonalne uprave za civilnu zaštitu i  GSS-a. Prezentirane su sljedeće teme: 
- Zadaci i način rada Službe za zaštitu i spašavanje s visina u vršenju preventivne funkcije zaštite i spašavanja u okviru svoje redovne djelatnosti;
- Služba za zaštitu i spašavanje s visina u sustavu zaštite i spašavanja po mjerama CZ

U popodnevnim satima nakon uvodnog izlaganja plana obuke organizirana je prvi dio praktične obuke na Vlašiću – Potraga za unesrećenim, pružanje prve pomoći, transport do nepristupačnog dijela puta. Prelazak transporta na žičaru - tirolsku prečnicu, te spuštanje i transport do prve sanitetske ustanove.
Za sve učesnike obuke organizirano je prenoćište u domu GSS-a te je sutradan sljedio nastavak praktičnog dijela obuke. Zadatak je bio evakuacija stanovništva sa požarom ugroženog nepristupačnog šumskog terena uporabom tirolske prečnice i pružanje prve pomoći.
Pripadnici Službe su i ovaj put tijekom izvođenja obuke pokazali izuzetnu osposobljenost i odgovornost.

...
 
Bilten travanj-april 2015 PDF Ispiši
Utorak, 12 Maj 2015

Na osnovu dobivenih i obrađenih izvješća od općinskih operativnih centara CZ-e, MUP-a KSB/SBK, BIHAMK-a,dispečerskih centara JP Elektroprivreda BiH i HZ HB, Federalnog meteorološkog zavoda, Agencije za vodno područje rijeke Save, kantonalni operativni centar civilne zaštite dostavlja:

Bilten travanj-april 2015 (pdf) download

 
Dodjela priznanja povodom Dana civilne zaštite PDF Ispiši
Petak, 20 Mart 2015
Povodom 1. ožujka, Dana civilne zaštite Federacije Bosne i Hercegovine i Međunarodnog dana civilne zaštite, odnosno Dana zaštite i spašavanja, Kantonalni stožer civilne zaštite Kantona Središnja Bosna je 18. ožujka, 2015. godine održao svečanu sjednicu na kojoj su se rezimirale aktivnosti na području zaštite i spašavanja koje provodi Kantonalna uprava Civilne zaštite na području kantona.
 
Bilten Kantonalna uprava za CZ PDF Ispiši
Utorak, 10 Mart 2015
Na osnovu dobivenih i obrađenih izvješća od općinskih operativnih centara CZ-e, MUP-a SBK/KSB, BIHAMK-a, Federalnog meteorološkog zavoda, Agencije za vodno područje rijeke Save, Kantonalni operativni centar civilne zaštite dostavlja:
 
Bilten Kantonalna uprava za CZ PDF Ispiši
Utorak, 10 Februar 2015
Na osnovu dobivenih i obrađenih izvješća od općinskih operativnih centara CZ-e, MUP-a SBK/KSB, BIHAMK-a, Federalnog meteorološkog zavoda, Agencije za vodno područje rijeke Save, kantonalni operativni centar civilne zaštite dostavlja :
 
KCZ predaja vozila i opreme PDF Ispiši
Petak, 30 Januar 2015
U Travniku je uručena oprema za službe zaštite i spašavanja

U organizaciji Kantonalne uprave za civilnu zaštitu ispred zgrade Vlade KSB/SBK,
21.01.2015godine g-din Tahir Lendo, komandant Kantonalnog stožera/štaba civilne zaštite uručio je opremu službama zaštite i spašavanja.
 
KANTONALNI CENTAR CIVILNE ZAŠTITE PDF Ispiši
Ponedjeljak, 19 Januar 2015

GRAĐANI,

AKO STE OSOBNO U OPASNOSTI, PRIMJEĆUJETE POJAVE ILI DJELOVANJA KOJA UGROŽAVAJU LJUDSKE ŽIVOTE I MATERIJALNA DOBRA, KAO I OPASNOSTI I POJAVE KOJE MOGU DOVESTI DO NASTANKA PRIRODNE I DRUGE NESREĆE, POZOVITE NA BROJ


civilna-big.jpg

 

I ODMAH PRIJAVITE KANTONALNOM OPERATIVNOM CENTRU CIVILNE ZAŠTITE.

 
PREZENTACIJA PROJEKTNE IDEJE PDF Ispiši
Četvrtak, 27 Mart 2014
PREZENTACIJA PROJEKTNE IDEJE „INTEGRISANJE KLIMATSKIH PROMJENA U SMANJENJE RIZIKA OD POPLAVA U SLIVU VRBASA“
 
Vježba pripadnika Službe zaštite i spašavanja s visina PDF Ispiši
Četvrtak, 27 Mart 2014
Civilna zaštita - Uspješno organizovana i realizovana Obuka – vježba pripadnika Službe zaštite i spašavanja s visina
 
SVEČANO OBILJEŽEN 1.OŽUJAK DAN CIVILNE ZAŠTITE PDF Ispiši
Ponedjeljak, 17 Mart 2014
Kantonalni stožer civilne zaštite je 12.03.2014. godine održao svečanu sjednicu u povodu obilježavanja 1.ožujka Dana civilne zaštite Federacije Bosne i Hercegovine i Svjetskog dana civilne zaštite.
 
SEMINAR PROCJENA RIZIKA NA LOKALNOJ RAZINI PDF Ispiši
Ponedjeljak, 17 Mart 2014
Ministarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine, Federalna uprava civilne zaštite i Agencija za upravljanje vandrednim situacijama Kraljevine Danske – DEMA organizirali su na Vlašiću, 06 i 07.03.2014. godine, regionalni seminar „Procjena rizika na lokalnoj razini“, koji je nastavak ciklusa obuka koje se provode za strukture zaštite i spašavanja u Bosni i Hercegovini.
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 Sljedeća > Kraj >>

Rezultati 23 - 33 od 48