Ministarstvo gospodarstva / Novosti

11 Lipanj
2019

Učešće uposlenika Ministarstva privrede na 19. Međunarodnom savjetovanju na temu „Inovativnost i istraživanje u funkciji tehničko-tehnoloških promjena u saobraćaju, ekologiji i logistici“Dana 07.06.2019. godine na Vlašiću u hotelu Pahuljica održano je 19. Međunarodno savjetovanje koje je organizovao Internacionalni univerzitet Travnik u Travniku, Saobraćajni fakultet Travnik i Ekološki fakultet Travnik na temu „INOVATIVNOST I ISTRAŽIVANJE U FUNKCIJI TEHNIČKO-TEHNOLOŠKIH PROMJENA U SAOBRAĆAJU, EKOLOGIJI I LOGISTICI“ sa akademskim partnerima Univerzitetom za audiovizuelne umjetnosti ESRA, Sjeverna Makedonija i Prirodno-matematičkim fakultetom Univerziteta u Novom Sadu, Republika Srbija.

Savjetovanju su prisustvovali uposlenici Ministarstva privrede SBK. Pomoćnik ministra za promet i komunikacije gosp.Vinko Miljak, šef odsjeka prometa gosp. Senad Gajip, viši stručni saradnik u cestovnom prometu gđa. Ramiza Adilović i stručni savjetnik za IT gosp. Muharem Redžibašić.

Skup je počeo uvodnim obraćanjem organizatora i partnera skupa gdje su se prije svega obratili rektor Internacionalnog univerziteta Travnik u Travniku gosp. Ibrahim Jusufranić i premijer Vlade SBK gosp. Tahir Lendo. Skupu se također obratio gosp. Vinko Miljak ispred Ministarstva privrede SBK sa riječima pozdrava u ime ministra Ministarstva privrede gosp. Nisveta Hrnjića i svih zaposlenika Ministarstva, čestitao Internacionalnom univerzitetu Travnik u Travniku za organizaciju takvog eminentnog skupa i zaželio uspješan rad u drugom dijelu savjetovanja unaprijed se radujući izlaganju autorskih radova učesnika konferencije.

U drugom dijelu savjetovanja učešće sa svojim autorskim radom uzeo je i naš uposlenik mr. Muharem Redžibašić, dipl. ing. IT sa radom na temu: „Korištenje blockchain tehnologije prilikom implementacije e-uprave u institucijama Bosne i Hercegovine“.

Skup je bio posjećen i trajao je dva dana.

 

 

Pročitano 808 puta