Ministarstvo finansija / Obrasci

Ponedjeljak, 06 April 2020 - Vlada SBK - KSB

Vlada SBK je na 20. vanrednoj sjednici razmatrala i usvojila Izvještaje Kriznog štaba Ministarstva zdravstva i socijalne politike, Kriznog štaba Ministarstva privrede i Kantonalnog štaba civilne zaštite.

Krizni štab Ministarstva zdravstva i socijalne politike upoznao je Vladu SBK da je 3361 rješenja za samoizolaciju bilo aktivno, od toga 924 rješenja za samoizolaciju su aktivna, dok je za 2437 osoba istekla mjera samoizolacije. Preostali dio poručene zdravstvene i zaštitne opreme će se isporučivati tokom ove sedmice, a u skladu sa pripremljenom listom od strane zdravstvene struke. Izdavanje zdravstvene opreme i lijekova bolnicama i domovina zdravlja će se organizovati preko Sanitarnog inspektora Ministarstva zdravstva i socijalne politike.

Krizni štab Ministarstva privrede ja obavijestio Vladu SBK da inspekcije redovno obavljaju svoje poslove. U postupku kontrole, inspekcije su izvršile 14 nadzora, i vrlo je malo prekšrajnih naloga, što ukazuje na poštivanje propisanih mjera.

Kantonalni štab civilne zaštite informisao je članove Vlade SBK o novim naredbama i izmjenama naredbi, služba je takođe aktivno radila na prijemu zdravstvene opreme u centralno skladište SRC „PIROTA“.

Ministarstvo unutrašnjih poslova je obavijestilo Vladu SBK da su u protekla 24 sata samo 2 osobe prekšile mjeru samoizolacije, dok je 10 osoba prekršilo mjeru zabrane kretanja (policijski sat).

Donesene su i slijedeće odluke:

Na prijedlog Kantonalnog štaba civilne zaštite, Vlada SBK je donijela:
- Odluku o izdvajanju namjenskih sredstava Civilne zaštite, odlukom se izdvaja iznos od 2.000,00 KM za Crveni krst Srednjobosanskog kantona, za pomoć navedenog društva u daljem radu i aktivnostima povodom pandemije koronavirusa (COVID-19).
- Odluka o davanju saglasnosti za pokretanje postupka nabavke dodatne opreme za potrebe službe civilne zaštite: Gorsku službu za spašavanje, Službu za zaštitu od požara i Službu civilne zaštite pri Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Takođe je zaključeno da Kantonalni štab civilne zaštite pripremi novu Naredbu u smislu stavljanja u punu pripravnost službe za zaštitu od požara pri Šumskoprivrednom drušvu „Srednjobosanske šume“, Službu zaštite od požara Kantonalne uprave za šumarstvo i stavljanja svih snaga vatrogasnih i dobrovoljnih jedinica na raspolaganje, zbog pojave šumskih požara na području Srednjobosanskog kantona.

Data je i Preporuka Ministarstvu unutrašnjih poslova odnosno odjeljenjima krim policije, da aktivno koordiniraju saradnju sa Šumskoprivrednim društvom „Srednjobosanske šume“ u otkrivanju počinilaca šumskih požara, te da ih po hitnom postupku procesuiraju.

Ministarstvo obrazovanja, nauke, mladih, kulture i sporta je predložilo, a Vlada SBK donijela Odluku o izdvajanju sredstava sa stavke Tekuće rezerve Budžeta SBK za 2020. godinu. Ovom Odlukom izdvajaju se sredstva sa stavke Tekuće rezerve Budžeta SBK za 2020. godinu u iznosu od 10.000,00 KM. Sredstva iz ove Odluke prenijet će se na potrošačku jedinicu Ministarstvo obrazovanja, nauke, mladih, kulture i sporta, sredstva potrebna za podršku projekta „Unapređenje dostupnosti i kvalitete obrazovanja za vrijeme COVID-19 pandemije“, sredstva su namijenjena za nabavku IKT opreme - PC tableti za potrebe osnovnih škola.

Isto ministarstvo je predložilo, a Vlada SBK dala saglasnost da se u skladu sa Elaboratom o obavljenom popisivanju sredstava i izvora sredstava Vlade Srednjobosanskog kantona, izvrši uvid računarske opreme, koja je namijenjena za rashod (otpis). Nakon izvršenog pregleda i utvrđenog stanja računarske opreme Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta će izvršiti kontrolu navedene opreme koju će staviti na raspolaganje osnovnim školama.

Vlada SBK, i krizni štabovi na nivou Srednjobosanskog kantona zahvaljuju se svim građanima koji se dosljedno pridržavaju propisanih mjera jer time, prije svega, doprinose svom zdravlju i zdravlju svojih sugrađana.

Objavljeno u Sjednice 2020
Ponedjeljak, 06 April 2020 10:50

Uskrsna čestitka

SVIM VJERNICIMA KATOLIČKE

VJEROISPOVIJESTI U KANTONU SREDIŠNJA BOSNA,

SRETNE NASTUPAJUĆE USKRŠNJE BLAGDANE U IME

SABORA KANTONA SREDIŠNJA BOSNA I U SVOJE

OSOBNO IME ŽELE

 

PREDSJEDATELJA SABORA
Josip Kvasina, dipl.oec.v.r

ZAMJENIK PREDSJEDAVAJUĆEG SKUPŠTINE
Muharem Grabus, s.r

ZAMJENICA PREDSJEDAVAJUĆEG SKUPŠTINE
Ljubinka Atanasijević,s.r

Objavljeno u Novosti - skupština

Primjer pravilno napisanog Zahtjeva za preraspodjelu rashoda i izdataka i primjerpravilno napisanog Zahtjev za uvećanje rashoda financiranih iz vlastitih prihoda

Ministarstvo financija objavljuje primjer pravilno napisanog Zahtjeva za preraspodjelu rashoda i izdataka i primjer pravilno napisanog Zahtjev za uvećanje rashoda financiranih iz vlastitih prihoda, koji su u skladu sa Zakonom o izvršavanju Proračuna Kantona Središnja Bosna za 2024. godinu (Službene novine KSB, broj: 1/24).

Zahtjev za preraspodjelu rashoda (primjer).doc
Zahtjev za uvećanje rashoda financiranih iz vlastitih prihoda (primjer).doc

 

Obrazac za operativno planiranje za 2023. godinu

Ministarstvo financija objavljuje Obrazac za operativno planiranje za 2023. godinu u skladu s Izmjenama i dopunama Proračuna Kantona Središnja Bosna za 2023. godinu.

Obrazac - Izmjene i dopune operativnog plana 2023.g.

 

Instrukcija za izradu prijedloga operativnih planova i izvršavanja Proračuna KSB za 2024. godinu Obrazac za operativno planiranje za 2024. godinu

Ministarstvo finansija objavljuje Instrukciju za izradu prijedloga operativnih planova i Obrazac za operativno planiranje za 2024. godinu u skladu s Proračunom Kantona Središnja Bosna za 2024. godinu.

Instrukcija za izradu prijedloga operativnih planova 2024.pdf
Obrazac_-_Operativni_plan_2024.xls

 

Instrukcija za izradu prijedloga operativnih planova i izvršavanja Proračuna KSB za 2023. godinu

Ministarstvo finansija objavljuje Instrukciju za izradu prijedloga operativnih planova i Obrazac za operativno planiranje za 2023. godinu u skladu s Proračunom Kantona Središnja Bosna za 2023. godinu.

Instrukcija za izradu prijedloga operativnih planova i izvršavanja Proračuna za 2023. godinu (preuzimanje dokumentacije)
Obrazac - Operativni plan 2023. (preuzimanje dokumentacije)

 

Obrazac za operativno planiranje za 2022. godinu

Ministarstvo financija objavljuje Obrazac za operativno planiranje za 2022. godinu u skladu s Izmjenama i dopunama Proračuna Kantona Središnja Bosna za 2022. godinu.

Obrazac - Izmjene i dopune operativnog plana 2022.g.

 

Obrasci - Zahtjev za preraspodjelu rashoda i primjer pravilno napisanog Zahtjeva za uvećanje rashoda

 Ministarstvo financija objavljuje primjer pravilno napisanog Zahtjeva za preraspodjelu rashoda i izdataka i primjer pravilno napisanog Zahtjev za uvećanje rashoda financiranih iz vlastitih prihoda, koji su u skladu s Zakonom o izmjenama i dopunama Zakona o izvršavanju Proračuna Kantona Središnja Bosna za 2022. (Službene novine KSB, broj 7/22).

Zahtjev za preraspodjelu rashoda (primjer)

Zahtjev za uvećanje rashoda financiranih iz vlastitih prihoda (primjer)

 

Proračunske instrukcije broj 1.

Ministarstvo finansija objavljuje Budžetske instrukcije broj 1. o načinu i elementima izrade Dokumenta okvirnog budžeta za period 2023. - 2025. godina

Proračunske instrukcije br. 1
13060005 TPP-primjer(Sud)
17020025 TPP
17020025 TPP-primjer(OŠ)
17030027 TPP-primjer(SŠ)

 

Instrukcija za izradu prijedloga operativnih planova i izvršavanja Budžeta

Ministarstvo finansija Srednjobosanskog kantona objavljuje:

Instrukciju za izradu prijedloga operativnih planova i izvršavanja Budžeta

Obrazac – Operativni plan 2022.g.Obrazac – Operativni plan 2022.g.

 

Ministarstvo finansija objavljuje uputstvo, unos obaveza u ISFU 2021 godina

Ministarstvo finansija u skladu sa Uputsvom o unosu obaveza u ISFU sistem, objavljuje .xls forme sa uputsvima za popunjavanje i Obrasce 1,2 i 4 te zahtjev za isplatu /plaćanje obaveza .

ZAHTJEV ZA ISPLATU/PLAĆANJE

OBRAZAC 1_ver 1

OBRAZAC 2_ver 2.1

OBRAZAC 2_ver 2.2

OBRAZAC 4_ver 2

 

Instrukcija za izradu prijedloga operativnih planova i izvršavanja Budžeta (Obrazac – Operativni plan 2021)

Ministarstvo finansija objavljuje Instrukciju za izradu prijedloga operativnih planova i izvršavanja Budžeta (Obrazac – Operativni plan 2021)

Instrukciju za izradu prijedloga operativnih planova i izvršavanja Budžeta;- Instrukciju za izradu prijedloga operativnih planova i izvršavanja Budžeta;
Obrazac - Operativni plan 2021

 

Obrazac za operativno planiranje - 2020. godina

Obrazac za operativno planiranje - 2020. godina

 

Zahtjev za prestrukturiranje rashoda

Zahtjev za prestrukturiranje rashoda (primjer)
Zahtjev za uvećanje rashoda (primjer) za namjenske prihode, donacije i tekuće i kapitalne transfere