08 Septembar
2017

Svečana primopredaja vozilaDanas su na Slimenima, na lokaciji Specijalne policijske jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova, premijer Srednjobosanskog kantona Tahir Lendo i ministar unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona Feliks Vidović svečano uručili ključeve novih vozila,u procjenjenoj vrijednosti većoj od 2 miliona KM.

 

Ministarstvu unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona danas je svečano uručeno 55 novih vozila za potrebe tog ministarstva. Sve policijske uprave i policijske stanice će biti prepoznate kroz taj projekat. Vlada Srednjobosankog kantona je započela ovaj projekat nabavke vozila početkom 2017. godine, a sve u cilju poboljšanja kvalitete rada policije i stanja sigurnosti u Srednjobosanskom kantonu.

Premijer Srednjobosanskog kantona je istakao da je Vlada Srednjobosanskog kantona, nakon analize koju je pripremilo Ministarstvo unutrašnjih poslova,donijela odluku o nabavci vozila, putem leasinga, kako bi pospješila i podigla na viši nivo spremnost Ministarstva unutrašnjih poslova, u smislu rješavanja zadataka i odgovora na zadatke koje to ministarstvo ima, a sve u koristi zajednice.

Ovom prilikom premijer Srednjobosanskog kantona Tahir Lendo i ministar unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona Feliks Vidović svečano su uručili ključeve vozila pripadnicima policije MUP-a SBK-a na korištenje.

pogledano 1589 puta